Før fotograferingen

Ved fotografering av nyfødt/barn/ungdom; ta gjerne med bamser, leker, fotball eller andre gjenstander som betyr noe ekstra for den/de som skal fotograferes. Dette vil gjøre bildene ekstra personlige.

I forhold til klær ved fotografering, bør disse være nøytrale uten for mye tekst/bilder som trekker oppmerksomheten fra personene. Når det er flere personer som skal fotograferes sammen kan disse gjerne harmonere i klærne med å ha noen farger som går igjen hos alle, for eksempel blå kjole på datter, blå bukse på sønn, blått skjerf på mor, blått slips hos far. Det finnes mange andre eksempler om man gjør et søk på internett.

Ikke stress før og under fotograferingen! Det er ikke alle barn og voksne som synes det er like kjekt å være foran kamera eller få blits på seg. Men vi får det alltid til!

Det er fint om mat som eventuelt er med, gjemmes godt bort til barna er ferdige med fotograferingen.

Om dere har noen ønsker om mørk eller lys bakgrunn, er det fint om dere gir beskjed om dette i forkant, slik at vi begynner med dette.

Når det er barn med på fotograferingen, begynner vi med de bildene det er viktigst for dere å sitte igjen med, om det er søskenbildene, av hvert barn eller hele familien samlet.

Powered by SmugMug Owner Log In